* SPORTBOLT * SPORTSZERVIZ * SÍKÖLCSÖNZŐ * | SÍ-TENISZ-SQUASH KERÉKPÁR-ALAKATRÉSZ
2040 BUDAÖRS, BUDAPESTI ÚT 99. | NYITVA TARTÁS: H-P.: 10-18; Szo.: 10-13; V.: zárva | TEL.: +3623 415-147

Hogyan válasszunk kerékpáros sisakot?

hogy válasszunk sisakot

Összefoglaltunk Nektek néhány fontos szempontot, melyeket érdemes szem előtt tartani, ha sisakvásárlásra kerül a sor.

Reméljük, hogy ezen szempontok segítségként szolgálnak majd és sikerül a számotokra legmegfelelőbb sisakot kiválasztanotok.

hogy válasszunk sisakot

 

·         Védelem – Természetesen a legfontosabb faktor, hiszen alapjában véve ezért viselünk sisakot bringázás közben.  Fontos, hogy a sisak megfeleljen minden nemzetközi szabványnak. Az ezeket jelölő matricák hiányában bizony legyünk óvatosak!

·         Állíthatóság – Egy szintén nagyon fontos tényező, mely nagyban hozzájárul a kényelemhez. A fejkör méret állíthatóság mellett fontos a pántok állíthatósága is, valamint, hogy a beállítás folyamat egésze mennyire gyors, könnyű és praktikus.

·         Illeszkedés – A kényelem nagyon fontos bringázás közben. A sisaknak kényelmesen kell illeszkednie a fejre anélkül, hogy túl szűk lenne, vagy nyomná a fejünket. Vásárlás előtt mérd le a fejkör átmérőt, ez segítségedre lesz a helyes méret kiválasztásában.

·         Szellőzés – Szintén a kényelemünket növeli, mégpedig igen nagymértékben. Meleg nyári napokon elengedhetetlen a jó szellőzés.

·         Párnázás – A jól átgondolt és kialakított párnázás csak hab a tortán. Formailag követi a sisak vonalait és antibakteriális anyagának köszönhetően higiénikusabb. Sok felsőkategóriás sisak esetében kapunk tartalék szettet, ami meghosszabbítja a sisak élettartamát.

 

Ne feledjétek: minden sisak egy esésből adódó ütést kell, hogy elnyeljen! Ha ez megtörtént többet ne használd a sisakodat! Az esés következtében olyan szerkezei változások mennek végbe, melyek következtében a sisak nem biztonságos többé.

 

Tipp

·         Mountain bike-ozáshoz érdemes olyan modellt választani, mely napellenzővel van ellátva. Ez a nap ellen is véd és sok esetben sérülések (bokrok ás fák ágai) is elkerülhetően segítségével.

·         Versenyfelhasználásra érdemes könnyű darabot választani, mert ez nagyban hozzájárul a kényelemhez egy-egy hosszú és kihívásokkal teli versenynapon.

Bár igen nagy az átfedés felhasználási területek között alapjában véve igaz a következő megállapítás: válassz a felhasználási területnek megfelelő modellt.