* SPORTBOLT * SPORTSZERVIZ * SÍKÖLCSÖNZŐ * | SÍ-TENISZ-SQUASH KERÉKPÁR-ALAKATRÉSZ
2040 BUDAÖRS, BUDAPESTI ÚT 99. | NYITVA TARTÁS: H-P.: 10-18; Szo.: 10-13; V.: zárva | TEL.: +3623 415-147

Érkezik a harmadik rendszám kerékpárszállítóra

Új rendszámtípus jelenik meg Magyarországon

Legkésőbb jövő év elejétől megoldódik egy olyan probléma, ami sok, kerékpárokat szállító autós életét megkeserítette. Harmadik, a kocsira szereltektől eltérően szürke rendszámot lehet kiváltani a hátfalra szerelt bringatartókra.

Egyre népszerűbbek az autók csomagtérajtajára hevederrel rögzített vagy vonóhorogra bilincselhető, egyszóval hátsó bringatartók, hiszen sokkal kényelmesebb a fel- és lerakodás, a tetőtartókkal ellentétben nem növelik jelentősen a zajt és a fogyasztást. Csakhogy általában kitakarják a hátsó rendszámot, amiért nem kevés autóst megbüntettek már a rendőrök.

Külföldön akkor szabályos csak a harmadik rendszám, ha meg van világítva. Ez nálunk is így lesz

Forrás: GTÜ

Nem árt tudni, hogy aki egy papírlapra felírja a három betű, három szám kombinációt, elköveti a hatósági jelzés meghamisítása bűntettet, maradt tehát egyetlen legális útként a rendszám állandó átszerelése. Szerencsére ennek a macerának nemsokára vége, a Velo.hu információi szerintnemsokára ki lehet váltani a harmadik rendszámot.

A jó hírt a nemrég megválasztott kerékpárügyi kormánybiztos, Révész Máriusz jelentette be a Grundban tartott sajtótájékoztatón. Nem volt még szó a kiváltás menetéről és költségeiről, az viszont biztos, hogy a harmadik tábla más színű (valószínűleg szürke) lesz, mint a kocsik első és hátsó rendszáma. A kormánybiztos ígérete szerint év végére, legkésőbb jövő év elejére elkészül a jogi szabályozás.

http://www.origo.hu/auto/20161007-bevezetik-a-harmadik-rendszamot-a-kerekpartartora-lehet-szerelni.html